![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki formularz: kontakt.php
oraz sendeail.php
Niestety maile dochodzą bez polskich znaków. Domyślam się, że to kwestia kodowania. Gdyby ktoś mógł poratować korektą tego kodu - będę szalenie wdzięczny. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@adek-
Jeżeli w nagłówku jest linijka : Kod <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" /> to wszystko co będzie wpisane do formularza, będzie zakodowane w utf-8. Kodowanie pliku też powinno być utf-8, ale w tym przypadku nie ma nic do rzeczy. Twój kod nie będzie zawierał polskich znaków, bo nie ma w nim informacji na temat kodowania znaków. Dałem Ci fragment skryptu odpowiadający za wysłania maila, z poprawnym (przynajmniej u mnie działa) nagłówkiem utf-8. Jeśli mówisz, że u Ciebie mój kod nie działa, to pokaż w jaki sposób go zastosowałeś (domyślam się, że nie skopiowałeś tego "żywcem") i wtedy poszukamy błędów. To, że Twój kod nie robi polskich znaków to dla nas żadne odkrycie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 22:53 |