![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 2 Dołączył: 22.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym zaprezentować grę przeglądarkową Need4Speed, która początkowo miała bazować na grze o podobnym tytule. Wcielamy się w kierowce samochodu i zdobywamy respekt poprzez wyścigi, pojedynki czy też napad. W chwili obecnej trwają testy, a gra jest ciągle pisana jednak obecne opcje pozwalają już spokojnie grać.
Także o to link do gry: http://www.need4speed.ctwg.pl Ten post edytował Kasat 13.08.2011, 17:46:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po krótkim przyjrzeniu się:
-Strona jest nieczytelna, czcionki zlewają się z tłem i obszar strony jest za duży, zbyt dużo przewijania -Po zalogowaniu mamy ekran edycji konta na diabła? To nie jest pierwsza rzecz jaką użytkownik ma ochotę oglądać za każdym razem jak się loguje -Czcionki i pola formularzy są za wielkie -Masz nieco głupich błędów w html -Wchodzę na stronę i totalnie nie mam pojęcia przez dłuższą chwilę co gdzie jest i jak coś działa, nie jest to zbyt intuicyjne -Przy rejestracji przy podaniu zbyt krótkiego loginu czy czegoś tracę cały formularz, dodaj js walidacje plus przekierowanie na formularz z uzupełnionymi polami z zaznaczeniem błędów. Przecież to cholery będzie można dostać przy literówce czy próbie rejestracji na zajęte konto -Po udanej rejestracji przydałoby się albo automatyczne zalogowanie albo pokazanie formularza logowania, nikt nie lubi tego szukać -brak cursor:pointer nad tymi wielgachnymi przyciskami mocno myli (nie wiadomo czy są klikalne), przydałby się też jakiś hoover nad nimi -po zapisaniu zmian w koncie powinienem być na formularz przekierowany od razu, a nie na informacje, że zapisano zmiany i czy chcę powrócić
iha przy kasowaniu nieistniejących wiadomości -Nie powinieneś robić przekierowań na stronę błąd tylko w danym formularzu go wyświetlać -regulamin kieruje na konto.. -czat się sypie jak ktoś kombinuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) -przy każdym formularzu dawaj informacje jakie są wymagania, na diabła komukolwiek formularz, jak nie może go uzupełnić (np. zakładanie zespołów) -nie ostylowany kontakt -wysyłanie postów na tym czacie jest bardzo nieelegancko zrobione, inputa masz w ramce ktoś wyśle i nie będzie pewien czy wysłał dobrze bo mu się box nie odświeży -Wyniki napadów/wyścigów powinny być wyświetlane gdzieś w widocznym miejscu na każdej podstronie, a nie tylko w poczcie (na które to mam formularz wysłania odpowiedzi, ale po wypełnieniu oczywiście przekierowanie na błąd, że nie można sobie wysyłać) To oceniając skala 1-10 design: 4 intuicyjność: 4 wygoda: 3 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 19:27 |