![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Chciałbym uzyskać wasze opinie, w pewnej sprawie dotyczącej aplikacji php sprzedanej pewnej firmie. Sprawa wyglada następująco: Firma X zgłosiła się do mnie z zapytaniem, czy wykonam dla nich aplikacje do obsługi serwisu. Zgodziłem się, powiedzieli mi jaką ma mieć funkcjonalność, aplikację wykonałem wdrożyłem im w serwisie, przetestowali i są zadowoleni. Wystawiłem im fakture "projekt i wdrożenie aplikacji serwisowej", którą opłacili. Nie podpisywałem z nimi żadnych umów. Po jakimś czasie odezwali się do mnie, żebym skopiował im tą aplikację i wdrożył w Firmie Y do obsługi ich serwisu. W firmie Y mają udziały. Czy ja mam obowiązek im skopiować tą aplikację do firmy Y, czy mam to traktować jako drugie wdrożenie i wystawić firmie Y fakturę? Jak uważacie? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawa autorskie są niezbywalne, nawet jak je komuś przekażesz, to są nadal Twoje, po prostu taki zapis jest nieważny.
Autorskie prawa majątkowe są zbywalne, jeśli nie przekazałeś ich klientowi na umowie, czy czymś tam innym, to są nadal Twoje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 13:49 |