![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Mam problem, który sprowadza się do tego, że od ~5 lat pracuję na laptopach. Niemniej obecnie muszę kupić komputer stacjonarny do domu. Chcę na to wydać jak najmniej, ale z drugiej strony chciałbym aby spełniało to jako takie warunki użytkowe. Na owym komputerze będzie zainstalowany: - windows (prawdopodobnie xp) - ubuntu w najnowszej wersji Na komputerze w 90% będzie pracowała osoba w aplikacjach biurowych/przeglądarce www. Największym wymaganiem będzie obróbka zdjęć/grafiki w photoshopie (cs 3 lub 5). Ogólnie powiem szczerze, że nie wiem od czego zacząć bo podzespoły nie mówią mi obecnie nic, więc byłbym wdzięczny za nakierowanie mnie na typ procesora, płyty oraz karty graficznej, która podoła tym zadaniom. Budżet na "pudło" (bez dysku i nagrywarki, monitora i zewnętrznych akcesoriów) to obecnie jakieś 500-1000zł, ogólnie im mniej tym lepiej, ale też chce aby to jakoś działało. Z góry dzięki za jakieś propozycje. PS. Monitor ma wejście cyfrowe a nie analogowe, więc karta również musi mieć takie wyście. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 20:55 |