Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php] Zalogowanie na zewnętrzny serwis z IP odwiedzającego
pytajniczek

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam
Potrzebuję z pewnego serwisu, dajmy na to a.pl pobrać plik. Aby pobrać plik muszę najpierw do niego się zalogować. Z tym nie ma problemu (curl) jak i również nie mam problemu z pobraniem pliku (robię to za pomocą przekierowania 301). Problem jest następujący - plik jest generowany dla IP, który go chce pobrać. Czyli - na localhoscie wszystko działa pięknie (oczywiście jeśli ja pobieram plik). Schody zaczynają się, gdy postawię skrypt na serwerze. Wtedy IP pobierane jest z serwera a nie od użytkownika który wszedł na skrypt (nasz kochany curl). I w wyniku czego - fakt, dostanę adres linku, ale go nie pobiorę, bo serwis a.pl nie przypisał do niego adresu IP użytkownika tylko mojego serwera.
Mam jedno rozwiązanie - poprzez streaming pliku. Czyli serwer pośredniczy w przesyłaniu pliku do użytkownika. Takie rozwiązanie niestety mnie nie satysfakcjonuje, ponieważ zżera transfer z mojego serwera i prędkość jest uzależniona od mojego serwera. Jak zrobić, aby adres IP był pobrany nie z serwera a od użytkownika który wszedł na mój skrypt? Proszę tylko nie pisać, że się nie da - widziałem jak takie coś działało na pewnej stronie, jednak skryptu w .php nie pobiorę, żebym mógł sprawdzić jak to jest zrobione (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
cycofiasz

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

To jest zabezpieczenie strony przed takimi opryszkami jak ty a na tym forum z tego co wiem nie wspiera się takich działań.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 10.10.2025 - 21:34