Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Czy da się programować nie na laptopie?
Tho

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (20%)
X----

Wiadomo, jak ciężką pracą jest całe to myślenie o tych skomplikowanych wyrazach i innych enigmach. Programowanie nie jest przyjemne.

Jak oceniasz różnicę pomiędzy pracą na laptopie a komputerem stacjonarnym? Czy można się przynajmniej trochę bardziej skupić i ogólnie ma to jakieś znaczenie, czy siedzisz, czy leżysz, czy pracujesz na balkonie, czy w salonie?

Jeśli lepszy notebook, to jaki polecasz do zadań takich jak: Photoshop, Notepad itp "Tworzenie Web'u"?

Ten post edytował Tho 4.08.2011, 13:15:03
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Cysiaczek

Grupa: Moderatorzy

Nie wyobrażam sobie stanowiska pracy bez dwóch monitorów fullHD. Może jak ktoś jeszcze siedzi nad jakimś algorytmem, jakąś skomplikowaną procedurą, to laptop wystarczy. Jak jednak regularnie trzeba składać tony kodu w jedną całość, czytać przy tym dokumentację i jeszcze korzystać z komunikatorów to się okazuje, że brakuje miejsca nawet na dwóch monitorach. Wydajny laptop do spory wydatek, można za te same pieniądze kupić w miarę porządny sprzęt do pracy i laptopa o słabszych parametrach służącego w sytuacjach awaryjnych lub w podróży. Kiedyś programowałem na laptopie i na pewno nie chcę wracać do takiej formy pracy.
Wiadomo, człowiek przyzwyczaja się do luksusu, ale jak nie spróbujecie, to nie zrozumiecie. Ja też nie rozumiałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 31.12.2025 - 07:51