![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 3 Dołączył: 1.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod:
Problem tkwi w tym, że kiedy w "CREATE TABLE $nr_rejestracji" jest zmienna skrypt nie tworzy nowej tabeli w mojej bazie danych. Lecz kiedy $nr_rejestracji zmienię w stałą np. nr_rejestracji (bez znaku dolara), skrypt tworzy nową tabele. Jestem początkujący w php jak i mysql, więc proszę o wyrozumiałość w moich pewnie podstawowych błędach. Ten post edytował przemo191 1.08.2011, 10:53:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzenie tabeli dla każdego pojazdu to bardzo zły pomysł. Powinieneś utworzyć tabelę pojazdy, do której dodajesz kolejne rekordy.
Poza tym nigdy nie używaj @ w kodzie. Błędów się nie ukrywa, błędy się eliminuje lub im zapobiega. W dodatku wiele mówią i gwarantuję ci, że błędy to nie jest czyste zło, wręcz odwrotnie. Jeżeli jednak upierasz się na tym tworzeniu tabeli to: - dodaj do kodu, przed wywołaniem mysql_query(), var_dump($_POST) i napisz co ci wyświetla. - dostajesz jakieś błędy lub cokolwiek takiego, czy zero reakcji? @up trochę się spóźniłem:) W nazwie tabeli nie możesz mieć spacji, zamień ją np. na _ Ten post edytował bastard13 1.08.2011, 10:59:19 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:06 |