![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam wykupione konto Biznes-1 w unixstorm.org. Oferuje ono system kontroli wersji svn. Mam dostęp przez SSH. Niestety nie mogę sobie poradzić ze stworzeniem repozytorium. Kiedy już się udaje, nie mogę wgrać do niego plików z dysku (czy na dysku też muszę tworzyć repozytorium, żeby synchronizować je z tym zdalnym?). Proszę o jakiś krótki poradnik.
Dodam, że po instalacji svn na localhoscie, wszystko działa. Tyle, że mi potrzebne jest repozytorium właśnie na zdalnym serwerze. Z góry dzięki wszystkim za pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam ten sam problem, nie wiem jak skonfigurować svn na unixstorm.org tak by działał z klientem Eclipse (http://subclipse.tigris.org/). Początkowo korzystałem z poradnika na stronie http://www.unixstorm.org/Pomoc/svn.html czyli kolejno wydawałem komendy: 1. svnadmin create /home/uzytkownik1/svn/projekt1 (oczywiście zamiast katalog svn został wcześniej utworzony a zamiast użytkownik1 wpisałem mój login 2. Edytowałem pliki: ~/svn/projekt1/conf/passwd ~/svn/projekt1/conf/svnserve.conf ~/svn/projekt1/conf/authz 3. próba połączenia z repozytorium z poziomu eclipsa: a) svn://uzytkownik1.unixstorm.org/uzytkownik1/svn/projekt1 otrzymuje komunikat: svn: connection refused by the server (IMG:style_emoticons/default/cool.gif) i) svn+ssh://uzytkownik1.unixstorm.org/uzytkownik1/svn/projekt1 ii) podaje dane do SSH (login + hasło) iii) Eclips pyta o Author Name - podaje login do SSH (dobrze? a może trzeba podać nazwę użytkownika zdefiniowanego w pliku ~/svn/projekt1/conf/passwd ? ) otrzymuje komunikat: svn: No repository found in 'svn+ssh://uzytkownik1.unixstorm.org/uzytkownik1/svn/projekt1' niestety nie mogę w żaden sposób dojść do tego, co robię źle i będę wdzięczny za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 03:40 |