![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, mam taki problem chciałbym sprawdzić przez PHP na jakiej aktualnie podstronie jestem, a następnie zmienić kod w PHP, przykład:
Jeśli jestem na stronie głównej = www.mojastrona.pl/index.php to mam taki kod: (zmienia się class - jest jest otworzona strona głowna to jest "mnon", a reszta mnoff Jeśli jestem na podstronie kontakt.php to jest taki kod: Z samą zmianą kodu to sobie poradzę, ale zastanawia mnie jak sprawdzić na jakiej podstronie jestem aktualnie... ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem zrobić np.: coś takiego:
I tam było by coś takiego
I mniej więcej coś takiego zrobić później w tym kodzie ustawić zmienna $txt i by wszystko śmigało... Ale potrzebuje jakiś kod aby postawić warunek... że tam jest index.php czy tam konto.php Czym to sprawdzić... www.mojadomena.pl/index.php - że tu jest index.php - jak by ktoś nie rozumiał.. Dzięki i pozdrawiam Edit: na localhost dobrze działa mi funkcja $_SERVER['PHP_SELF'] i $_SERVER['SCRIPT_NAME'] tu i tu wyświetla się np.: "/~d/konto.php" z całego adresu: "http://localhost/~d/konto.php" Wiec jestem w domu praktycznie Ten post edytował Giluś 29.07.2011, 11:33:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 04:34 |