![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóz od paru miesiecy ucze sie PHP, jednak spotkam sie opiniami, ze ten jezyk nie ma przyszlosci.
Czy według was ten jezyk bedzie konkurencyjny w przyszlosci, i czy oplaca sie go uczyc? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam taką ogólną uwagę niezwiązaną konkretnie z PHP. Czy nie wydaje się Wam, że tworzenie aplikacji webowych wymaga znajomości olbrzymiej ilości technologii w porównaniu do tworzenia np. aplikacji okienkowych: bo trzeba znać PHP (C#, Jave czy inny) - do tego dochodzą liczne frameworki znacznie się od siebie różniące, html, css, javascript (jquery czy inne biblioteki), ajax, xml, sql, pl/sql i jeszcze sporo innych technologii, ale wyleciały mi z głowy. Dodatkowo te wszystkie technologie bardzo szybko się zmieniają i ewoluują.
W przypadku tworzenia np. aplikacji okienkowych wystarczy np. znajomość c++/c#/javy (+czasem jakieś biblioteki) i sqla. Piszę to bo jakaś taka refleksja mnie naszła. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W przypadku tworzenia np. aplikacji okienkowych wystarczy np. znajomość c++/c#/javy (+czasem jakieś biblioteki) i sqla. Taa, puste okienko to faktycznie możesz tak zrobićPiszę to bo jakaś taka refleksja mnie naszła. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Refleksja Cię naszła. Szkoda, że wiedza jeszcze nie doszła (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 00:17 |