Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Edytory WYSIWIG JQ/JS są do bani.
Rid

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Tak jak w temacie.Z tego co zauważyłem,większość tych edytorów opartych o JS lub JQ używa przycisku(buttonu) image do załadowania obrazka,tylko się pytam po co-przecież to bezsensowne,można przecież ,każdy obrazek załadować metodą przeciągnij i upuść.A co z osobami ,którzy nie chcą obrazków w edytorze,filtrowanie tagów w większości mi znanych
wysiwig edytorów jest tak niedopracowane,że mogłoby w ogóle ich nie być.
Używam u siebie eltre ,daje deny tag-img ,robię echo(u siebie response write) na obiekt i pięknie obrazek mi się ładuję na
całą stronę mimo że tag został uznany z niedozwolony.
Poza tym ,generowanie szeregu tagów w edytorze(spany/divy/htmle/iframe )itp ,istny bałagan w kodzie źródłowym.

Ale odchodząc lekko od tematu ,sprawdziłem parę edytorów wysiwyig opartych o technologię silverlight i flash,i stwierdziłem
że są o dużo lepsze,nie generują tyle śmieci,nie dopuszczają do metod drop and drag,przycisk ładowania obrazków ma sens.

Co o tym sądzicie ,czy ktoś używał flashowych albo silverlighta edytorów?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)

PS.Jak spojrzałem na cenę edytora wysiwyg w technologi silverlight to mi oczy prawie z orbit nie wyleciały-za licencję 1-5 komputerów wołają 900$ to ponad 2tyś zł-jakby ktoś chciał.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
nospor

Grupa: Moderatorzy

Ale ja mówiłem o żalach odnośnie js. na offtopową część twojego posta (sam napisales ze odchodzisz od tematu) odnośnie flasha, w ogóle nie patrzyłem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Cytat
tylko moje spostrzeżenia.
Ale co to za spotrzeżenia, jak rzucasz hasłem "większość edytorów"... Podaj przykłady czy coś konkretniejszego.

np. Ja zaraz założe temat, jak to większość użytkowników się żali bez powodu, choć tak naprawdę mam na myśli tylko jednego (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) (taki żarcik (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) )
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 26.12.2025 - 22:04