![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2010 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie. Co według was może być przyczyną błędnego wyświetlania polskich znaków w TITLE strony. Chodzi o kodowanie utf-8.
W moim seo URL słowo "Bankowość" wyświetlane jest poprawnie natomiast przechwycone z URL do tytułu strony wyświetla się "Bankowo%C5%9B%C4%87" Proszę o pomoc w nakierowaniu mojego myślenia w kierunku przechwytywania poprawnie polskich znaków z URL do TITLE. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2010 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zastanawiam się nad jedną jeszcze rzeczą. Linki owszem sprasują się fajnie ale u mnie URL odbierane są na podstawie linków i URL będą bez polskich znaków a wolal bym w URL mieć polskie znaki a linki bez polskich. Tak widzę że strony działają. Np. Na wp jest link do artykułu np. "Leper zgwałcił księdza"
a hreff="leper-zgwalcil-ksiedza" a przechwycony URL chciał bym aby zawierał polskie znaki "leper-zgwałcił-księdza" Po Twoim skrypcie mój przechwyci url bez polskich znaków. Chyba że na podstawie bazy bym pobierał tytuły do url ? Jak lepiej to zrobić (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ? Ten post edytował darney 20.07.2011, 12:43:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 07:10 |