![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Baza wygląda następująco :
Załóżmy że chcę wyświetlić sumę zamówień 'wartość zamówień' tzn. order.sum , ale tylko dla zamówień w których wszystkie ! produkty zaczynają się od np. P . Dodam że interesują mnie "wszystkie" bo wiem jak zrobić jeden lub więcej produktów w zamówieniu spełniających warunek Ten post edytował cos145 19.07.2011, 14:46:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zjadłeś 'from orders'
ale bardziej chodziło mi o zapytanie
tylko problem w tym że zostaną wyświetlone wszystkie zamówienia w których przynajmniej jeden produkt zaczyna się na p. a wieć np. jeżeli w zamówieniu 1 będzie 1a.Produkt1 i 1b.Mąka to zostanie wyświetlone a nie powinno. Chcę wyświetlić zamówienia w których wszystkie produkty są na P. a więc 1a Produkt1 1b Produkt2 i 1c.Powidła Nie pytajcie mnie tylko dlaczego akurat chce wyświetlić produkty na P. to jest tylko przykład ![]() Tak naprawdę chodzi o to żeby wszystkie elementy zamówienia spełniały jakiś warunek w tym przypadku jest to akurat nazwa produktu zaczynająca się na P, ale chodzi o to żeby albo wszystkie spełniały taki warunek albo żaden z nich. Ten post edytował cos145 19.07.2011, 18:06:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 05:00 |