![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam w tabeli SQL dwie kolumny START i KONIEC w START jest zapisana godzina rozpoczęcia akcji przykładowo '17:45' a w KONIEC jest zapisana godzina zakończenia akcji przykładowo '21:15' obie kolumny są typu `varchar`. Gdy użytkownik dodaje swoją akcje np. START o '18:20' i KONIEC o '19:10' chciałbym sprawdzić czy jego przedział czasowy nie jest już zarezerwowany. Nie mam zielonego pojęcia jak się za to zabrać, próbowałem z BETWEEN i z sprawdzaniem większości i mniejszości. Przekopywałem również google ale bez żadnych rezultatów. Proszę o pomoc z napisaniu zapytania. Z góry dzięki. P.S Każdy kto udzieli sensownej odpowiedzi w moim temacie dostanie ode mnie `+`. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym problem, że dzisiaj mamy Piątek 2011-07-15
musiał bym sprawdzać jaki dziś jest dzień i data aby jakoś sprawdzić jaka data będzie we Wtorek 1. Aktualnie na moim netbooku nie mam moliwości sprawdzenia czy kod działa, ale nie wiem jak to się stało że count zwraca typ boolean. Jeśli nikt nie rozwiąże Twojego problemu, jutro zobaczę jak to działa. 2. to w czym problem ? Ad 1. Nie zwraca boolean tylko ja sobie sprawdzam ifem czy jest jakiś rekord jeśli tak zwracam true jeśli nie to false |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 10:30 |