Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Powiadomienia o email na telefon., Dla użytku własnego.
Giluś

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć, chciałbym zrobić skrypt PHP który sprawdzi zaloguje się na pocztę w serwisie o2.pl (nie reklama), następnie gdy zobaczy, że jest nowa wiadomość to wyślę wiadomość SMS (telefon w plusie wiec będzie to z bramki sms plusa, lub w plusie można wysłać email na telefon jako sms), w treści były temat wiadomości, ewentualnie 10-50 pierwszych znaków wiadomości i od kogo wiadomość.

Jest to mi potrzebne gdyż, nie chce ciągle wchodzić na pocztę e-mail, logować się itp, a tak to bym miał automat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )

Chciałbym się dowiedzieć jak się zalogować na pocztę (curl), a następnie jak sprawdzić czy jest nowa wiadomość (tego nie wiem), później to już wiem, wysyłanie wiadomości na telefon to jest chwilka kodu, treść wiadomości też już będzie wiadomo ( jak się zaloguje i sprawdzi nowe wiadomości to się zmienne pobierze )

Podsumowując, jak się zalogować i jak sprawdzić czy jest nowa wiadomość (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)

Z góry dziękuje za każdą odpowiedz i pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
karolrynio

-----

Ale mimo wszystko łatwiej będzie użyć:

http://php.net/manual/en/book.imap.php

Tam będziesz miał wszystkie informacje o mailach.
+Quote Post
Fifi209

-----

Cytat(karolrynio @ 15.07.2011, 11:46:44 ) *
Ale mimo wszystko łatwiej będzie użyć:

Owszem o ile poczta udostępnia IMAP jak np. GMAIL, bo z tego co wiem nie wszystkie udostępniają.
+Quote Post
karolrynio

-----

Cytat(Fifi209 @ 15.07.2011, 12:03:29 ) *
Owszem o ile poczta udostępnia IMAP jak np. GMAIL, bo z tego co wiem nie wszystkie udostępniają.

http://www.php.net/manual/en/function.imap-open.php

Cytat
This function can also be used to open streams to POP3 and NNTP servers, but some functions and features are only available on IMAP servers.

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.12.2025 - 13:29