![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 3 Dołączył: 10.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,który system waszym zdaniem jest lepszy i dlaczego ? Proszę podtrzymać swoje zdanie mocnymi argumentami.Mile widziane własne uwagi z tego jak sprawuje się wam system.Oraz jak to możliwe napiszcie z jakiego korzystacie.
Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Bezpieczeństwo w 7? Starają się, ciągle mam ważne aktualizacje dot. bezpieczeństwa, w SP3 XP było większość już dopracowane, poza tym system Ty chyba nie wiesz, jakie zmiany zaszły w architekturze - przykładowo: podsystem dźwiękowy jest teraz odpalany w piaskownicy, z tego co przeglądałem, to nawet w podwójnej. Więc nie p#($l, że nie było zmian, bo były i to istotne. Cytat i tak nie zapewni nam takie bezpieczeństwa jak oprogramowanie do tego celu stworzone jak antywirusy czy firewalle. No ok, a co z Windows Defenderem i Security Essentials? Sam nie korzystam z antywirusów (tak, da się) i nie bronię tu tych produktów, ale bez przesady - mam jakieś dziwne wrażenie, że się uparłeś na tego ikspeka i będziesz siódemkę mieszał z błotem totalnie nie zwracając uwagi na to, co faktycznie zaszło. Poczytaj, bo wychodzą braki w Twojej wiedzy. Cytat Tryb zgodności posiada również system XP. Ale nie na poziomie wirtualizacji systemu operacyjnego. WXP odpala Ci wirtualną instancję np. Windows ME? WXP wirtualizuje uprawnienia użytkownika (UAC)? Bądźmy dorośli i operujmy na faktach, a nie "nie, bo foch, bo stare jest dobre". IE6 też używasz? WXP to 10-letni system, i tak się dziwię, że aż tyle czasu MS zapewnia pomoc techniczną... Cytat oprogramowanie dla mojej grafiki czy karty dźwiękowej - wydajność na 7 znacznie spada w porównaniu do XP co jest zauważalne, fps w grach z 70 na 50-40, przyciszanie dźwięku przy basach. Co do grafiki, to zależy, ale zważ na to, że w podsystemie dźwiękowym zaszły naprawdę poważne zmiany. I najważniejsza kwestia - czy WXP aktualizuje sterowniki przez Windows Update? Możemy nadal wymieniać, tylko nie wiem, czy to ma sens w obliczu Twojego nieuzasadnionego oporu przed przeczytaniem listy zmian WXP vs. Win7. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ok, a co z Windows Defenderem i Security Essentials? Napisałem wyraźnie, że nie zapewni takie bezpieczeństwa jak oprogramowanie docelowo do tego stworzone, to jest dodatek jak dla mnie - dla newbie, który kupują komputer i ma działać Sam nie korzystam z antywirusów (tak, da się) i nie bronię tu tych produktów, ale bez przesady - mam jakieś dziwne wrażenie, że się uparłeś na tego ikspeka i będziesz siódemkę mieszał z błotem totalnie nie zwracając uwagi na to, co faktycznie zaszło. Poczytaj, bo wychodzą braki w Twojej wiedzy. Też nie używam antywirusów, firewalla mam sprzętowego (właściwie niejednego) Co do upierania się na XP - wcale nie, pracuję na 7 od dłuższego czasu, jednak bronię XP bo jak zauważyłeś odniósł sukces przez tyle lat. Ale nie na poziomie wirtualizacji systemu operacyjnego Może i nie, ale działa tak samo do dupy jak w XP. Ze starszymi grami/programami miałem problemy czy to na XP czy na 7, aby odpalić w trybie zgodności. W 7 ostatnie próby kończyły się włączeniem, natychmiastowym zabiciem aplikacji i wysypaniem błędu. IE6 też używasz? Wyobraź sobie, że nie i nigdy nie używałem. Co do grafiki, to zależy, ale zważ na to, że w podsystemie dźwiękowym zaszły naprawdę poważne zmiany. Co mnie to obchodzi? Kupuję system za grube pieniądze i dźwięk czy grafika nie działa jak powinna? W dodatku w suppocie MS mogą mi powiedzieć najwyżej, że to wina sterowników - a ja akurat potrzebuje te, które wspierają X-Fi wirtualny, bo akurat gdy kupowałem kartę dźwiękową nie było jeszcze procesorów X-Fi lub były w ... drogie. I najważniejsza kwestia - czy WXP aktualizuje sterowniki przez Windows Update? Super, mogli na to wpaść bardzo dawno temu. Jestem ciekaw jak wygląda sprawa z niepodpisanymi sterownikami? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 05:23 |