![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 3 Dołączył: 10.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,który system waszym zdaniem jest lepszy i dlaczego ? Proszę podtrzymać swoje zdanie mocnymi argumentami.Mile widziane własne uwagi z tego jak sprawuje się wam system.Oraz jak to możliwe napiszcie z jakiego korzystacie.
Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 3 Dołączył: 10.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiem po sobie miałem 8Gb ramu w kompie na XP.
XP pokazywał mi że mam 3.25gb a licząc to co zabierze system dla mnie pozostawało ponad 2gb.To samo się tyczy jak ktoś ma 4Gb ramu a to już standard.Bo mało się zdarza aby ktoś miał poniżej 2 Gb ramu. Nie musisz wierzyć możesz sam sprawdzić. Mało tego w roku 2001 nie było takich komputerów jak teraz, to jak sobie wyobrażasz poprawną pracę komputerów pod obsługą Xp z nowoczesnym mocnym sprzętem ? 7mka sprawdza się dla zastosowań : -Domowych ( MS office , Filmy, Muzyka) -Grania w gry ( Najnowsze i starsze - można odpalic w trybie zgodności do 98) -Zaawansowane programowanie ( Obsługa wielu rdzeni, połączenia vpn , dostęp do bibliotek dll ,najnowsza wersja pakietu dystrybucyjnego c++ ) -Zaawansowana praca z komputerem ( Tworzenie Filmów - Rendering, obsługa wielu procesorów, programy do odzysku danych , haseł - działają o wiele szybciej pod WM7 niż na XP który nie wykorzysta pełnej mocy obliczeniowej nawet dobrych nowych procesorów ( i koszt to nie więcej niż 200zł takich przeciętnych), i inne) -Biznesowe ( Giełda itd) -Szkoła / Student ( Kopia rejestru / systemu na wypadek gdybyśmy coś zepsuli, łatwość w posługiwaniu się narzędziami windowsowymi, inne zastosowania) -Użytkowy ( Wystarczy podpiąć urządzenie a system szuka do nich sterowników - nie mamy problemów z ich szukaniem jak na XP) -Inne ( wiele innych poprawek , nowości - bezpieczeństwo,stabilność,tryby zgodności,możliwość wyłączenia wszystkiego,wiele skórek,dodatki,bajery - opcjonalne) Czy to samo czy większość tego można powiedzieć o Xp ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 12:28 |