![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dzisiaj dostałem maila od życzliwego (życzliwego piszę bez ironii) pana, który poinformował mnie, że jest kolejna tura akcji pozywania e-sklepów za zawieranie klauzul niedozwolonych w swoich regulaminach. Do sądu wpłynęło już ponad 2000 pozwów - dodatkowo każdy pozwany otrzymuje maila z propozycją zawarcia ugody - oczywiście płatnej. Jako, że jest to jawna próba wyłudzenia, a uważam, że takie pijawki trzeba tępić, to informuję także was, bo pewnie macie swoje sklepy lub pracujecie dla ludzi, które takie sklepy mają. Szczegóły sprawy są tutaj: forum prawne Sam nie dostałem tego pisma, ale hipotetycznie w życiu bym takiemu cwaniakowi nie zapłacił ani złotówki. Jeśli znacie osoby prowadzące e-sklepy to przekażcie im tą informację. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wierzę jednak, że dzięki nagłośnieniu całej akcji sędziowie podejmą przemyślane decyzje i nie dadzą tej bandzie zarobić (a mają takie możliwości). oj... zdziwisz sie. Nasz system prawny/sadow dziala na zasadach dowolnej interpretacji przez sedziego/prokuratora i kolesiow z rady adwokackiej. W jednym sadzie ta sprawa zostanie potraktowana inaczej a w kolejnym o 180stopni odwrotnie. Do tego czas oczekiwania na wokande .... czy jakies dzialania w tej sprawie. Teraz jest ejszcze glosny przypadek czlowieka, ktory po pijanemu zabil motockliste a sad go wypuscil do domu - gdzie w swietle prawa powinien siedziec za kratkami. To juz nie jest smieszne co sie u nas wyrabia -az mnie sciska na sama mysl o tym calym gownianym grajdolku jakim jest Polska. Ten post edytował trucksweb 12.07.2011, 14:22:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 12:19 |