![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam 3 pliki: handlowiec.php (strona logująca) , panel_handlowy.php (strona która pojawia się po zalogowaniu) , wyloguj.php (strona zawierająca skrypt, który kończy sesję i przekierowuje do handlowiec.php)
Gdy zaloguję się na stronie handlowiec.php, dostaję się do strony panel_handlowy.php, gdzie z kolei uruchamiam link który uruchamia wyloguj.php i przekierowuje mnie na stronę logowania. Wszystko by było ładnie pięknie, ale dlaczego bo wylogowaniu mogę dostać się przez przeglądarkę do strony panel_handlowy.php bez żadnego ponownego logowania. Zawartość wyloguj.php:
Zawartość panel_handlowy.php (fragment początkowy):
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie dziwne. empty zwraca 1 dla PUSTEJ zmiennej i 0 / nic dla zmiennej w której coś jest (w tym przypadku login). Właściwie to zamiast empty powinieneś użyć isset, ale mniejsza o to.
Cytat Wartość funkcji empty przed kasowaniem zmiennych sesji: <- tutaj jest puste czyli fałsz - zmienna nie jest pusta, czyli jest ustawiony w niej login
Wartość funkcji empty po skasowaniu zmiennych sesji: 1 <- empty zwraca 1 czyli prawdę - zmienna jest pusta / usunięta Wynikiem przy naciśnięciu odśwież jest: Wartość funkcji empty przed kasowaniem zmiennych sesji: 1 <- odświeżasz stronę, ale się nie logujesz więc zmienna dalej jest pusta bo ją wcześniej usunąłeś Wartość funkcji empty po skasowaniu zmiennych sesji: 1 <- jw. Ten post edytował muk4 11.07.2011, 12:37:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 20:35 |