![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dzisiaj dostałem maila od życzliwego (życzliwego piszę bez ironii) pana, który poinformował mnie, że jest kolejna tura akcji pozywania e-sklepów za zawieranie klauzul niedozwolonych w swoich regulaminach. Do sądu wpłynęło już ponad 2000 pozwów - dodatkowo każdy pozwany otrzymuje maila z propozycją zawarcia ugody - oczywiście płatnej. Jako, że jest to jawna próba wyłudzenia, a uważam, że takie pijawki trzeba tępić, to informuję także was, bo pewnie macie swoje sklepy lub pracujecie dla ludzi, które takie sklepy mają. Szczegóły sprawy są tutaj: forum prawne Sam nie dostałem tego pisma, ale hipotetycznie w życiu bym takiemu cwaniakowi nie zapłacił ani złotówki. Jeśli znacie osoby prowadzące e-sklepy to przekażcie im tą informację. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytałem jeszcze przed rozbudzeniem się, ale zdenerwowałem się ostro tym, że takie akcje mają poparcie na php.pl.
Na forum prawnym z resztą wyczytałem, że w pozwach są osoby z rodziny, a także zapewne znajomi, bo nazwisko się powtarza. Patrząc całościowo, zdarzają się sklepy, gdzie klienta się naciąga. Ale moim zdaniem, jest to niewielka część, tak jak na przykład niewielką część stanowią skorumpowani policjanci. Nie można generalizować, że we wszystkich sklepach oszukują. Z drugiej strony, polskie ustawodawstwo jest jakie jest. Porządek prawny w naszym kraju też powodem do dumy nie jest (vide kwestia podatkowe, gdzie wiele przepisów jest w kraju zupełnie inaczej interpretowane). Pomijając jednak wszelkie kwestia, to instytucja Państwa jest od ścigania takich rzeczy, czy robi to prawidłowo, czy nie, to już pomijam. Dla mnie, ta cała sprawa to zachowanie co najmniej nieetyczne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 22:29 |