Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Projekty - dokumentowanie pomysłu, prototypów, opisów funkcjonalności itp...
olechafm

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Czy istnieje jakaś kompletna metodyka lub wzorzec wykonywania dokumentacji projektu internetowego. Nie chodzi mi o rozwiązania pomagające dokumentować kod w trakcie programowania tak by na koniec powstała nam DTR'ka ale o jakiś standard albo dobre przykłady dokumentacji wykonywanej przed rozpoczęciem projektu. Takiej, na którą przenosi się pomysł, opisuje wszystkie aspekty działania, w której uwzględnia się prototypy, przypadki użycia, diagramy UML itd. Powiedzmy, że jestem pomysłodawcą jakiegoś portalu internetowego, chce wynająć firmę, która mi to napisze i oczekują ode mnie, że przedstawię im ten pomysł w formie na tyle spójnej, jasnej i rzeczowej, że muszę taką dokumentację przygotować. Wiem, że przeważnie to firma realizująca takie zlecenie przygotowuje taki opis bazując na pomysłach i uwagach klienta, ale powiedzmy, że ja chce całość przygotować zanim, wybiorę firmę do realizacji.

Jakie są Wasze doświadczenia, korzystacie z jakichś gotowych szablonów czy wzorców?

up please....
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie
- olechafm   Projekty - dokumentowanie pomysłu   12.07.2011, 11:40:56
- - wookieb   Proszę nie podbijać tematu.   12.07.2011, 11:48:08
- - Zyx   Wzorca gotowego nie ma, natomiast istnieją rozmait...   13.07.2011, 09:48:53
- - olechafm   Dzięki Zyx. Pzdr   15.07.2011, 09:43:23

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 11.10.2025 - 04:37