![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
Tak jak w temacie od kilku dni nie mogę zrozumieć dlaczego lista jest po prawej stronie strony a próbowałem już chyba wszystkiego np. clar: both padding margin position relativ itp Zapewne dotyczy to dziedziczenia ale nie potrafię tego rozwiązać
CSS
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak ale w moim przypadku /menu w poziomie po prawej stronie/ nadanie #menu float:right powoduje ustawienie się tegoż menu po prawej stronie w pionie. Jak wspomniałem wcześniej twoje odpowiedzi pomogły mi zrozumieć lub zacząć rozumieć dziedziczenie ale przede mną jeszcze długa droga. Przecież jestem w "przedszkolu" (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)
Nie chciałbym nadwyrężać twojej uprzejmości ale spójrz na jeszcze jedną sprawę również dotyczy pozycjonowania, porównaj kody /ten z pierwszego postu oraz obecny/ i zwróć uwagę na # logo padding-top 40 px w tym przypadku margin- top obniżał pozycję logo i menu ale przecież padding to margines wewnętrzny? Powiedz czy dobrze się domyślam atrybut width:80px w ul a:link sprawia że div menu zajmuje 80px i ustawia się po prawej stronie zostawiając miejsce po lewej a div logo pomimo tego, że w html stoi niżej zajmuje /wolne/ miejsce w górnym lewym rogu czyli oba zaczynają się na tej samej wysokości? Ps. Muszę pomyśleć jak zrobić aby div-y /podczas pracy-nauki/ wyświetlały się jako prostokąty.
Ten post edytował gregorali 6.07.2011, 20:03:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 12:20 |