Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> rozwijane menu na urządzenia mobilne
nospor

Grupa: Moderatorzy

Hej,
znacie jakieś ciekawe menu na urządzenia mobilne?
Chodzi mi by wyglądało to mnie więcej tak, że mam obok siebie pozycje X Y Z ...
Klikając na X rozwija mi się jej podmenu, klikajac na Y rozwija mi się podmenu Y itd.
Sęk w tym, że rozwinięte podmenu też może mieć submenu a te submenu może znowu mieć submenu itd. Chodzi więc o jakieś menu, które po pokazaniu submenu zwijałoby wcześniejsze główne menu, zostawiajać tylko wybraną pozycję głównę i pokazywało dane podmenu.

Widział ktoś takie skrypty/rozwiązania? Jeszcze jakby to było w jQuery to już w ogóle bajka.
Powód edycji: [nospor]:
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Speedy

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jeśli chodzi o aplikacje webowe na urządzenia mobilne, to polecam jQuery mobile. Robiłem niedawno webową aplikację mobilną, która wymagała sporej interakcji i jQuery mobile dało radę. Mam telefon z Androidem z dolnej półki, więc nie działało to na nim bardzo płynnie, ale dało się z tego korzystać. Poza tym, cały czas tam dodają coś nowego i to rozwijają. Jeśli chodzi o samo menu, to zerknij tu: http://jquerymobile.com/demos/1.0b1/#/demo...ms-selects.html Możesz też użyć tego: http://jquerymobile.com/demos/1.0b1/#/demo...ollapsible.html . Generalnie, przejrzyj sobie dokumentację, a może znajdziesz jeszcze coś fajnego. Z tego, co widzę, to zrobili sporego upgrade'a od czasu, kiedy ostatnio z tego korzystałem (a korzystałem może ponad miesiąc lub 2 miesiące temu), więc nie jestem jeszcze całkiem oswojony z nową dokumentacją.

Ten post edytował Speedy 25.06.2011, 14:44:21
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 12.10.2025 - 17:45