![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Hej,
znacie jakieś ciekawe menu na urządzenia mobilne? Chodzi mi by wyglądało to mnie więcej tak, że mam obok siebie pozycje X Y Z ... Klikając na X rozwija mi się jej podmenu, klikajac na Y rozwija mi się podmenu Y itd. Sęk w tym, że rozwinięte podmenu też może mieć submenu a te submenu może znowu mieć submenu itd. Chodzi więc o jakieś menu, które po pokazaniu submenu zwijałoby wcześniejsze główne menu, zostawiajać tylko wybraną pozycję głównę i pokazywało dane podmenu. Widział ktoś takie skrypty/rozwiązania? Jeszcze jakby to było w jQuery to już w ogóle bajka.
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to kretyńskie rozwiązanie, ale czy rozważałeś accordion? W jquery pełno przykładów i mając np. 3 zakładki, każda może mieć kolejne accordion menusy. Ale tu jest problem, że wybierając sub menu nie "nadpisze" Ci wyżej wybranego elementu. Działać to będzie tak:
Opcja 1 Opcja 2 Opcja 3 Rozwijamy Opcja1: Opcja1: xxx yyy zzz Opcja2 Opcja3 Rozwijamy xxx: Opcja1 xxx 111 222 333 yyy zzz Opcja2 Opcja3 Dzięki accordion jak wybierzesz np. teraz yyy to da Ci coś takiego: Opcja1 xxx yyy 111 222 333 zzz Opcja2 Opcja3 Nie znam js (przynajmniej na tyle), ale chyba dałoby się zrobić tak, że można "ukryć" Opcja2, Opcja3, ale teraz co z dostępnością? Nie każdy się domyśli, że trzeba znowu kliknąć "Opcja1" aby pokazać Opcja1, 2, 3... Analogicznie co stoi na przeszkodzie, żeby ukryć Opcja1, 2, 3 gdy wybrany jest xxx, yyy lub zzz? Ukrywasz i powiększasz (w teorii - nigdy tego nie robiłem). Z chęcią sam bym zerknął na takie rozwiązanie. Edit: coś tam znalazłem, co spełnia jako tako wymagania - można coś na tym zrobić: http://www.filamentgroup.com/examples/menusHierarchical/ Ten post edytował ixpack 24.06.2011, 21:01:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 09:55 |