![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 1 Dołączył: 2.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Prosiłbym o sprawdzenie poprawności w napisaniu klasy do "keszowania" zapytań mysql (czy chociaż dobrze zacząłem ją pisać), gdyż nie mam wiedzy na temat zaawansowanego programowania w php (którego trochę mogłem już zapomnieć) i zawsze używałem gotowych klas mysql. Klasa nie jest jeszcze dopracowana.
Powód edycji: [erix]: przeniosłem
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 1 Dołączył: 2.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@erix
"małpy" usunę, sam nie wiem po co je dałem na czas testowania i pisania klasy. Wolę pozostać przy samym MySQL (przyzwyczajenie). @cepa W wielu klasach mysql, które przeglądałem to mniej więcej tak jak u mnie tworzono połączenia wewnątrz klasy. Stosowanie plików cache jest złym rozwiązaniem? Możliwe, że plik cache może się uszkodzić, ale pewnie da się to jakoś zabezpieczyć, żeby nie dochodziło do nadpisywania pliku w tym samym czasie (zresztą żeby tak się stało, to chyba musiałbym mieć serwis, na którym przesiaduje z kilka tys osób online). Wiele serwisów używa cache mysql na plikach. Nie potrzebna jest mi mega zaawansowana klasa, wystarczy mi tylko, żeby była szybka, prosta, stabilna i używała cache (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 7 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W wielu klasach mysql, które przeglądałem to mniej więcej tak jak u mnie tworzono połączenia wewnątrz klasy. to ze w wielu to widziales to nie znaczy ze bylo to dobre, powiedzonko o muchach i gownie jest chyba najbardziej adekwatne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Stosowanie plików cache jest złym rozwiązaniem? Możliwe, że plik cache może się uszkodzić, ale pewnie da się to jakoś zabezpieczyć, żeby nie dochodziło do nadpisywania pliku w tym samym czasie (zresztą żeby tak się stało, to chyba musiałbym mieć serwis, na którym przesiaduje z kilka tys osób online). Wiele serwisów używa cache mysql na plikach. Nie potrzebna jest mi mega zaawansowana klasa, wystarczy mi tylko, żeby była szybka, prosta, stabilna i używała cache (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) cache na plikach nie jest zlym rozwiazaniem jak twoja aplikacja radzi sobie z konkurencyjnoscia, przykladowo taka baza danych tez operuje na plikach ale zapis do plikow jest zabezpieczony aby nie bylo sytuacji ze nagle dane z dwoch polaczen zaczna sie nawzajem nadpisywac. php jest wolne i nawet przy niewielkim ruchu bedziesz mial przeklamania, sproboj uzyc swojego cache jako np: licznik odwiedzin. poprostu takie rozwiazanie w php nie jest stabilne, apc czy memcache sa o niebo lepsze i szybsze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 09:14 |