Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Masowa zmiana jakości zdjęć jpg
Fifi209

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, od pewnego czasu zabierałem się za napisanie programu, który w łatwy sposób umożliwi mi masową zmianę jakości zdjęć.

Działać ma to tak:
Wybieramy katalog, wybieramy zdjęcia które nas interesują, klikamy pomniejsz i chwilkę czekamy.

Wielu ludzi nawet nie zdaje sobie sprawy, że nie trzeba zmienić rozmiaru zdjęcia, aby zajmowało mniej, wystarczy zapisać w troszkę gorszej jakości (praktycznie niezauważalne dla oka)

Szukałem narzędzia, które byłoby proste i spełniało dokładnie tą jedną funkcję - nie znalazłem.
Napisałem więc swój program, który Wam przedstawię.

Wersja: 1.5.0.0
Autor: Fifi209
Platforma: .NET Framework 4
Nazwa: ImageEditor
Link: http://fifi209.pl/ImageEditor.rar

Proszę o skromne opinie, ew. jakieś rady co zmienić/poprawić.

@edit
Link poprawiony, teraz powinno działać.

Ten post edytował Fifi209 23.06.2011, 12:20:35
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
thek

Grupa: Moderatorzy

W irfanie to jest naprawdę proste. Same wyklikiwanie lub suwakami zabawa. Zresztą sam zobacz. Jeśli używają już jakiejś przeglądarki obrazków to zerknij czy nie ma ona też tej opcji. Jeśli znają już interfejs to na bank szybko załapią co i jak. W sumie w Irfanie to kilka kliknięć:
B -> Wybrać fotki -> Wybrać katalog wynikowy -> Wybrać format wyjściowy i w zaawansowanych stopień kompresji lub jakość -> Start

Walnąć nawet i 1000 fotek sobie mogą oraz iść zrobić kawę. Nawet pokazanie im co i jak to góra minutka lub dwie.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.12.2025 - 09:38