![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie bardzo wiem jak nazwać temat, ale mam dość nietypowy problem i nawet nie wiem od czego zacząć, by go rozwiązać. Otóż mam skrypt, który wykonuje się kilka, czasem kilkanaście lub kilkadziesiąt minut. Skrypt ten przetwarza dokument HTML (książkę w wersji HTML), która ma sporo tekstu, od 10 MB wzwyż. Książkę muszę przepuścić przez kilka wyrażeń regularnych i HTMLPurifier (czyli sporo się tam dzieje). Całość powinno wykonywać się kilkanaście minut. Niestety nie wykonuje się - serwer Apache po 10 minutach sam się resetuje (używam WampServer pod XP). Chrome wywala Error 101: Strona internetowa jest niedostępna, natomiast Opera "Połączenie przerwane przez serwer". Gdzie szukać rozwiązania? Oczywiście mam ustawione odpowiednio memory_limit czy max_execution_time na odpowiednio duże wielkości. Ps. gdy dam plik HTML ważący powiedzmy 5MB i wykonujący się 5 minut to nic się nie wysypuje... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Niestety problemu dalej nie rozwiązałem. Mam ogromne dokumenty HTML i muszę je dzielić na kilka mniejszych. W jaki sposób to osiągnąć, może ktoś coś podobnego robił kiedyś? Oprócz tego, że napisałeś, że "masz duuuży plik, który wykonuje się dłuuugo", to nie podałeś żadnych rzeczowych informacji więc skąd mamy wiedzieć jaka jest sytuacja, wrzuć kod php jakim to obrabiasz, wrzuć jeden przykładowy dokument html i wtedy możemy spróbować Ci pomóc bo tak to można się jedynie w zgadywanki bawić
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 06:59 |