![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Zna ktoś może jakieś w miarę ciekawe strony, poświęconej tworzeniu aplikacji www w c#? Szukałem w necie, ale coś ciężko znaleźć konkretną stronę, z ciekawymi artykułami i przykładami. Najlepiej, gdyby to było polskie strony, choć wiadomo, że na zagranicznych jest więcej ciekawych rzeczy. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Soap to bardziej xml niż c#.Ja bym zaproponował coś takiego:
http://software.com.pl/phalanger-php-z-poz...isual-studio-2/.Zaciekawi to pewnie niejednego programistę PHP. Ten post edytował Rid 21.06.2011, 01:22:32 |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Soap to bardziej xml niż c#.Ja bym zaproponował coś takiego (...) Oczywiście. Autor tematu chce zrobić panel administracyjny w c#, a aplikacje w PHP. Zakładam że panel administracyjny będzie aplikacją biurkową. Zostaje tylko kwestia wymiany danych między aplikacjami. Są dwie możliwości SOAP oraz bezpośrednia zmiana danych w bazie. Drugie rozwiązanie ma kilka chyba oczywistych wad. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[...] Są dwie możliwości SOAP oraz bezpośrednia zmiana danych w bazie. Drugie rozwiązanie ma kilka chyba oczywistych wad. Dane które należy dodać do bazy, póki co wysyłałem metodą POST i filtrowałem po stronie php (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ale z chęcią poznam lepsze sposoby (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nie dodaję danych bezpośrednio do bazy, tylko wszystkie dane przechodzą przez skrypt PHP, który filtruje dane i dodaje dopiero do bazy. Nie jest to może najlepsze możliwe rozwiązanie, ale mam pewność, że dane które dodawane są do bazy nie zaszkodzą jej. Kolejna sprawa jest taka, że np w cms który mam, dodatkowo wysyłany jest klucz autoryzacji, który jest sprawdzany przez skrypt php, jak pasuje skrypt działa dalej, jak jest zły, wykonywanie skryptu jest przerywane i w panelu wyskakuje informacja o błędnym kluczu. Pomimo tego, że aktualnie jako jedyny używam tego cms, to o tak ważnej kwestii jak bezpieczeństwo aplikacji nie można zapominać. Ten post edytował ExPlOiT 21.06.2011, 09:51:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dane które należy dodać do bazy, póki co wysyłałem metodą POST i filtrowałem po stronie php (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) nie wiem jak to wygląda, ale w jaki sposób odróżniasz żądanie POST osoby nieautoryzowanej od autoryzowanej? Nawet jeśli wysyłasz w POST zmienną typu admin=true to żądanie, o ile nie jest po SSL, jest jawne i każdy może to odczytać |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 23:37 |