![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam nastepujacy problem. Mam skrypt ktory wyciaga z bazy pewna wartosc (0 lub 1) a nastepnie wyswietla dane jesli jest 1.
$edit = mysql_result(mysql_query("SELECT edit FROM users WHERE name='".$_SESSION['login']."'"),0,0); . . if($edit == 1) . . . I teraz problem: Wszystko działa pod IE i pod chromem, natomiast firefox sobie z tym nie radzi. Jeśli wartosc $edit jest = 1 to przechodzi do elsa. Dlaczego ? Problem z kodowaniem ? Prosze o pomoc Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) w sesji jest duzo rzeczy . . . ale to raczej nie powiazane Co nie powiązane? a to co to jest?
Czekaj czekaj, bo muszę wysilić wzrok....... tak, to jest pobierany login z $_SESSION i jeśli go nie ma, to zmienna $edit jest pusta... czy się mylę? A problem jest w tym, że zmienna $edit robi problem z ifem? A może przeglądarka Ci gubi sesję? Popraw mnie jeśli źle piszę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Step I Step II Naucz się (chociaż byle jak) debugować kod krok po kroku np. Zamiast mysql_query() rób mysql_query() or die(mysql_error()); Poczytaj sobie manuala: Exceptions Ten post edytował Daimos 18.06.2011, 19:09:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 10:00 |