![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam taki prosty system rejestracji i logowania użytkowników z bazy danych na swojej stronce. Wszystko działa poprawnie. Chciałbym jednak zrobić coś na styl autologowania aby użytkownik za każdym razem nie musiał wpisywać loginu i hasła, a został albo automatycznie zalogowany albo zostało mu już login i haslo wyświetlone, gotowe tylko do zatwierdzenia. Kombinowałem na różne sposoby z setcookie($login, $haslo, time()+9999); if(!isSet($_COOKIE['wyslane']) && !isSet($_POST['wyslane'])){ ale nic mi z tego nie wychodzi :/ Bardzo proszę o pomoc.
Znalazłem na internecie taką pomoc, w podobnej sprawie: do formularza dodałem: <input type="checkbox" name="autologin" value="1"> a do pliku
Po zalogowaniu (przy zaznaczeniu autologowania) - loguje się ok. Naciskam wyloguj. I teraz najważniejsze. Klikam w logowanie i automatycznie mnie loguje,czyli to o co mi chodziło, ale niestety nie jako dany użytkownik, tylko po prostu loguje. Ponawiam prośbę o pomoc... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dzięki za rady AACHI. Ogólnie mój problem polega na tym, że chciałbym aby działało autologowanie. Nie wiem jak to zrobić prawidłowo, Kod który dorzuciłem ten z cookie po prostu skopiowałem. I to działa, niestety nie do końca. Mianowicie pierwszy raz loguje poprawnie, ale nastepnie już loguje ale nie jako dana osoba powiazana z sesją.
Zdaje sobie sprawę że zapisywanie ciasteczka jest niezbyt poprawne z uwagi na niebezpieczeństwo, ale nie mam innego pomysłu... Podsumowując: - logowanie działa, chciałbym jednak, że za każdym razem jak dana osoba wejdzie na stronę będzie automatycznie zalogowana, aż do momentu kiedy naciśnie wyloguj. Na chwile obecną jest zalogowana tylko na czas sesji.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 13:50 |