Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> MVC + Smarty
Marys91

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
jak się ma MVC do Smarty? Mam teraz np. stworzony widok logowania, rozumiem że teraz robię kontroler, który sprawdzi poprawność danych (walidacja) jeśli wszystko dobrze to wyślij do modelu, model zwraca i wszystko wraca do kontrolera, który decyduje o widoku. Ktoś mi podpowie jak to mniej więcej powinno wyglądać w SMARTY?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
thek

Grupa: Moderatorzy

@drPayton: Posty nie ja usunąłem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
@LSM... bluzgi z tego co mi wiadomo były przez PW. Ręce mi opadły gdy widziałem kod, gdzie autor mieszał wszystko ze wszystkim i patrzył terminem, którego jak widać nie rozumie. I to mu wytknięto. Autorowi tematu Zyx od razu w pierwszym poście wyjaśnił w sposób dość prosty jak się ma Smarty do MVC. Ale potem wyskoczył mkdes z bluzgami na PW
Cytat
zamiast lecieć z bluzgami (to uwaga do mkdes)

Zauważ, że tylko w jego wypadku o tym wspomniałem, o Tobie co innego pisałem:
Cytat
nie przytakiwałbym bezmyślnie poprzednikowi "bo dał kod" (to do LSM)

Tak więc jak widzisz, rozróżniam Wasze przypadki. Zwróć też uwagę, że powinniśmy czuwać nieco nad merytoryczną stroną tego forum i gdy ktoś pisze głupoty kompletne, to albo jakiś użytkownik z wiedzą, albo moderator "zajmie" się takim przypadkiem i po prostu go zruga. Tutaj i tak zrobiono to w miarę delikatnie.

A temat przenoszę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

PS: Moderator nie jest tylko od tego co piszesz. Ale głównie to się rzuca w oczy. Co zaś do "kolejny temat wałkowany, i nie chce mi się..." to sam zwróć uwagę na fakt, że wiele osób faktycznie doświadczonych (poza moderatorami, nieco z racji obowiązków) już powoli coraz rzadziej zagląda do Przedszkola i potem pojawiają się głupoty oraz herezje. Potem jeden walnie post, który będzie przysłowiową kroplą przepełniającą kielich i jest nagle wielkie halo "że jak to tak można mnie opieprzyć?". Wcale nie widzą, że problem jest po ich stronie.

A zdrowy rozsądek? Używanie narzędzi/technik/języka w sposób dla nich przewidziany, bez udziwnień wkraczających na obszary absurdu lub bezmyślności. I proszę nie mylić braku rozsądku z innowacyjnością. To drugie wiąże się zazwyczaj z jakąś korzyścią bez utraty funkcjonalności/sensu tych rzeczy, które zostały użyte lub rozwija pewne cechy lub funkcjonalności. Kod mkdes-a do tej grupy nie należał, ponieważ z góry przyjął pewne założenia, których dotrzymanie pod kątem choćby przenośności, ponownego wykorzystania kodu, kompletnie leżały i kwiczały. To nawet nie był zbyt poprawny logicznie kod strukturalny, a więc tu nie ma co nawet mówić o MVC, który na sensownym podziale aplikacji na niezależne warstwy polega.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Closed TopicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 9.10.2025 - 23:06