![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 1 Dołączył: 12.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem sobie wisielca, działa, super, ale postanowiłem go przerobić, by szło zmieniać hasła bez odświeżania strony. Użyłem Ajaxa, który jest wywoływany po naciśnięciu przycisku. Następnie jest wczytywany z oddzielnego pliku kod do nowego hasła. W tym pliku jest i php i js i html (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) Jedynie nie wczytywany jest "panel kontrolny", który jest od samego początku. Jak chcę z niego wywołać funkcje z wczytanego pliku, to pisze, że taka funkcja nie istnieje. Czytałem, że jakoś funkcja eval() i zamiana nazw funkcji z tamtego pliku z function xxx(){} na zmienną np. xxx = funtion(){} jakoś może pomóc. Tylko próbuję i nie wychodzi. I jeszcze sprawa obiektów z html'a w tym pliku. Jak się do nich odwołać w tych funkcjach, by to działało?
Kod rozpoczynający funkcję w panelu kontrolnym: Kod <input type="button" ... onchange="wisielec();">
Ten post edytował serek 12.06.2011, 21:52:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 1 Dołączył: 12.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra, coś wymyśliłem, ale to nie to co byś chciał.
Najpierw kodem wysyłam żądanie do pliku by wylosował hasło, a potem podstawiam do sesji: Kod var req = mint.Request(); req.Send('modules/hangman_haslo.php'); Potem kodem: Kod jQuery.getScript('modules/hangman_haslo_sesja.php'); pobieram zmienne z tego pliku: Kod <?php session_start(); echo' var ses="'.$_SESSION['hangman_word'].'";'; ?> var haslo=ses; To trochę chwile potrwa, więc kodem: Kod setTimeout('sesja()',1000); wywołuję funkcję, w której już odczytuję zmienną z sesją. Wiem, że pobierany wynik można łatwo odczytać np. Firebug'iem, ale nie wpadłem na nic lepszego. Jeszcze coś. Wiem, że powyższy sposób pewnie jest do d*** (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) Jeśli macie jakieś propozycje to chętnie zobaczę (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) Zdarza się przy tym moim sposobie, że przy jednokrotnym naciśnięciu przycisku to samo nowe hasło jest 2 razy generowane zamiast raz, co skutkuje nałożeniem się jednego na drugie... Ten post edytował serek 16.06.2011, 12:12:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 03:17 |