![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 1 Dołączył: 12.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem sobie wisielca, działa, super, ale postanowiłem go przerobić, by szło zmieniać hasła bez odświeżania strony. Użyłem Ajaxa, który jest wywoływany po naciśnięciu przycisku. Następnie jest wczytywany z oddzielnego pliku kod do nowego hasła. W tym pliku jest i php i js i html (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) Jedynie nie wczytywany jest "panel kontrolny", który jest od samego początku. Jak chcę z niego wywołać funkcje z wczytanego pliku, to pisze, że taka funkcja nie istnieje. Czytałem, że jakoś funkcja eval() i zamiana nazw funkcji z tamtego pliku z function xxx(){} na zmienną np. xxx = funtion(){} jakoś może pomóc. Tylko próbuję i nie wychodzi. I jeszcze sprawa obiektów z html'a w tym pliku. Jak się do nich odwołać w tych funkcjach, by to działało?
Kod rozpoczynający funkcję w panelu kontrolnym: Kod <input type="button" ... onchange="wisielec();">
Ten post edytował serek 12.06.2011, 21:52:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie nie rozumiesz działania AJAX-u (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Dzięki funkcjonalności AJAX-u możesz uruchamiać skrypty PHP w tle - bez przeładowywania strony. Cytat pobieram wartość tej sesji i podstawiam pod zmienną js. W takim razie jaki ma sens mieszanie do tego PHP? Chyba warto, aby użytkownik nie podglądał hasła. Zrób tak jak Ci pisałem. Po wysłaniu do PHP danej literki PHP zwraca tylko numery, na których stoi dana literka kub 0 w przypadku, gdy takowego nie ma. Poczytaj o AJAX-ie i sesjach! Jeśli pomimo prób nic Ci nie wyjdzie może napiszę coś na kształt gotowca, ale tylko wtedy gdy przedstawisz nam swoje próby. Powodzenia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 20:18 |