![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Na zaliczenie do szkoły muszę zrobić projekt z zakresu php oraz mysql. Jego minimalne wymagania to: 1) dodawanie/usuwanie recordów w tabeli - zrobione 2) edytowanie recordów w tabeli - zrobione 3) wyświetlanie w jakiś sposób danych - zrobione Mógłbym na tym zakończyć projekt. Chciałbym jednak do opcji EDIT | DEL dołożyć opcję PLAY. Już tłumaczę o co mi chodzi. Dane, które są wyświetlane w tabeli wygladają bardzo prosto: "nazwa" | opcja - EDIT | opcja - DEL <- tak wygląda tabela - pokrótce. Do tego chce dołożyć PLAY jak pisałem. "nazwa" | opcja - EDIT | opcja - DEL | opcja - PLAY Chciałbym aby odtwarzana była "nazwa" a tą nazwą był plik, który byłby uploadowany na serwer i automatycznie dodawany w tabeli mysql (jego nazwa - bądź adres, nie wiem co jest potrzebne). (Samo dołożenie opcji to nie problem. Problem jest kod, który by odtwarzał plik.) Moje pytanie brzmi czy jest coś takiego w ogóle możliwe, czy to jest bardzo dużo pracy i czy laik taki jak ja, który po raz pierwszy w życiu ma styczność z php + mysql może zrobić coś takiego? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie rozumiem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) i nie działa. zrobiłem plik upload na serwer i do bazy danych.
poprawnie mi się łączy i wrzuca plik do bazy danych mój jedyny rekord w bazie to np "piosenka1.mp3" pod id 18 kod poniżej: CODE <?php echo '<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?>'; ?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1- transitional.dtd"> <html> <head> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> <title>Upload</title> </head> <body> <div> <form enctype="multipart/form-data" action="upload.php" method="POST"> <input name="plik" type="file" /> <input type="submit" value="Wyślij plik" /> </form> </div> </br> </br> </br> <A href="index.php">Strona Główna.</A> </br> <?php $connection = @mysql_connect('serwer bazy danych', 'uztkownik bazy danych', 'haslo do bazy danych') or die('Brak połączenia z serwerem MySQL.<br />Błąd: '.mysql_error()); //echo "Udało się połączyć z serwerem!<br />"; $db = @mysql_select_db('baza danych', $connection) or die('Nie mogę połączyć się z bazą danych<br />Błąd: '.mysql_error()); //echo "Udało się połączyć z bazą danych!"; $plik_tmp = $_FILES['plik']['tmp_name']; $plik_nazwa = $_FILES['plik']['name']; if(is_uploaded_file($plik_tmp)) { move_uploaded_file($plik_tmp, "_mp3/$plik_nazwa"); echo "Plik: <strong>$plik_nazwa</strong> został przesłany na serwer!"; } $query = mysql_query("INSERT INTO muzyka VALUES('id','$plik_nazwa')"); ?> </body> </html> nie wiem teraz jak to co napisałeś niżej ma działać z tym co jam. Rozumiem Twój kod tak przynajmniej myślę ... Ta część ma odpowiadać za pobieranie id z bazy i odtwarzanie tak? Jednak mi to nie działą bo albo źle coś robię albo nie wiem. Zmieniłem folder "/sound/mp3_" na mój "_mp3" <script> soundManager.url = '/js/'; //tu powinien być plik soundmanager2.swf i soundmanager2_flash9.swf function play(id){ soundManager.createSound({ id:id, url:'/sound/mp3_'+id+'.mp3' }).play(); } </script> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 13:48 |