![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Na zaliczenie do szkoły muszę zrobić projekt z zakresu php oraz mysql. Jego minimalne wymagania to: 1) dodawanie/usuwanie recordów w tabeli - zrobione 2) edytowanie recordów w tabeli - zrobione 3) wyświetlanie w jakiś sposób danych - zrobione Mógłbym na tym zakończyć projekt. Chciałbym jednak do opcji EDIT | DEL dołożyć opcję PLAY. Już tłumaczę o co mi chodzi. Dane, które są wyświetlane w tabeli wygladają bardzo prosto: "nazwa" | opcja - EDIT | opcja - DEL <- tak wygląda tabela - pokrótce. Do tego chce dołożyć PLAY jak pisałem. "nazwa" | opcja - EDIT | opcja - DEL | opcja - PLAY Chciałbym aby odtwarzana była "nazwa" a tą nazwą był plik, który byłby uploadowany na serwer i automatycznie dodawany w tabeli mysql (jego nazwa - bądź adres, nie wiem co jest potrzebne). (Samo dołożenie opcji to nie problem. Problem jest kod, który by odtwarzał plik.) Moje pytanie brzmi czy jest coś takiego w ogóle możliwe, czy to jest bardzo dużo pracy i czy laik taki jak ja, który po raz pierwszy w życiu ma styczność z php + mysql może zrobić coś takiego? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyne co musisz zrobić to wrzucić wymagany plik .js do siebie na stronę:
Druga sprawa to ustawienie ścieżki dostępu do odpowiedniego pliku swf, zależy czy korzystasz z 'debug mode' czy nie:
Później wystarczy dać pod linkiem lub przyciskiem: Ile linków sobie wygenerujesz i jak je będziesz obsługiwał to już twoja sprawa. Można to zrobić na tysiąc sposobów. Pod linkiem może być obrazek jak wolisz lub cokolwiek innego. Obok linka możesz też dać funkcję stop:
Wszystko pisane z palca, bacz na błędy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 02:59 |