![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jak się ma MVC do Smarty? Mam teraz np. stworzony widok logowania, rozumiem że teraz robię kontroler, który sprawdzi poprawność danych (walidacja) jeśli wszystko dobrze to wyślij do modelu, model zwraca i wszystko wraca do kontrolera, który decyduje o widoku. Ktoś mi podpowie jak to mniej więcej powinno wyglądać w SMARTY? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mkdes -> nie rozumiesz w ogóle, czym są wzorce projektowe. Mieszasz chyba wszystkie możliwe założenia, podpisujesz to jako MVC, robisz ludziom wodę z mózgu i nawet nie chce Ci się ruszyć palcem, by znaleźć jakieś przyzwoite opracowanie na ten temat, a tych jest dość sporo w necie. Nikt mi nie płaci za tłumaczenie każdemu programiście w Polsce z osobna podstaw wzorców projektowych, więc wybacz - napisałem to porządnie raz, dwa, trzy razy i więcej nie mam ochoty, tym bardziej dla kogoś, kto na krytykę reaguje wysyłaniem PW z bluzgami zamiast po prostu wpisać sobie choćby http://pl.wikipedia.org/wiki/MVC i poczytać... trochę samodzielności.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 09:51 |