Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [HTML][CSS] Aktywny link nie utrzymuje swojego koloru
martin1978

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam

Mam taką konfiguracje w pliku css

1. A:link {text-decoration:none; color:red; display: block; width: 100%;}
  2. A:visited {text-decoration:none; color:black; display: block; width: 100%;}
  3. A:active {text-decoration:none; color:red; display: block; width: 100%;}
  4. A:hover {text-decoration:none; color:green; display: block; width: 100%;}

1. <table bgcolor="white" border="1" width="95%" cellspacing="0" cellpadding="0" bordercolor="gray">
  2. <tr>
  3. <th width="95%" height="20" colspan="13" bgcolor="#DEB887"> <p align="center"><font size="3" face="Tahoma"></font></th>
  4. </tr>
  5.  
  6. <tr>
  7. <th width="9%" height="35" bgcolor="#DEB887" background="k.jpg" ><p align="center" ><b><font size="4" face="Tahoma"><a target="Parametry" href="1.php">Toto</a><th width="9%" bgcolor="#DEB887" background="k.jpg" ><p align="center" ><b><font size="4" face="Tahoma"><a target="Parametry" href="2.php">Toto</a> </font></b></th>
  8. <th width="9%" bgcolor="#DEB887" background="k.jpg" ><p align="center" ><b><font size="4" face="Tahoma"><a target="Parametry" href="3.php">Toto</a> </font></b></th>
  9. <th width="9%" bgcolor="#DEB887" background="k.jpg" ><p align="center" ><b><font size="4" face="Tahoma"><a target="Parametry" href="4.php">Toto</a> </font></b></th>
  10. <th width="9%" bgcolor="#DEB887" background="k.jpg" ><p align="center" ><b><font size="4" face="Tahoma"><a target="Parametry" href="5.php">Toto</a> </font></b></th>
  11. </tr>
  12.  
  13. <tr>
  14. <th width="9%" height="35" bgcolor="#DEB887" background="k.jpg" ><p align="center" ><b><font size="4" face="Tahoma"><a target="Parametry" href="6.php">Toto</a> </font></b></th>
  15. <th width="9%" bgcolor="#DEB887" background="k.jpg" ><p align="center" ><b><font size="4" face="Tahoma"><a target="Parametry" href="7.php">Toto</a> </font></b></th>
  16. <th width="9%" bgcolor="#DEB887" background="k.jpg" ><p align="center" ><b><font size="4" face="Tahoma"><a target="Parametry" href="8.php">Toto</a> </font></b></th>
  17. <th width="9%" bgcolor="#DEB887" background="k.jpg" ><p align="center" ><b><font size="4" face="Tahoma"><a target="Parametry" href="9.php">Toto</a> </font></b></th>
  18. <th width="9%" bgcolor="#DEB887" background="k.jpg" ><p align="center" ><b><font size="4" face="Tahoma"><a target="Parametry" href="10.php">Toto</a> </font></b></th>
  19. </tr>

A strone w html-u mam wykonana z dwoch ramek tzn. na górze odsylacze, a w dolnej ramce wyswietlane sa zawartosci odsylaczy.

Teraz mam pytanie:
Dlaczego dzieje się tak, że jak kliknę w odsyłacz, który znajduje sie w górnej ramce, to link active jest faktycznie koloru czerwonego, ale jak klikne pozniej w dowolne miejsce strony to mi ta czerwień znika na czarny?? I nie wazne czy klikne w dolnej czy gornej ramce .

Z góry dzieki za podpowiedzi
P.S. Odnosniki mam zrobione w tabeli.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
martin1978

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

I wlasnie o tym mowilem, ze ten sposob to wyglada tak, ze teraz wszystkie sa czerwone.
Moze jeszcze raz od nowa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Klikam na 1 z 10 odnosnikow zmienia mi sie na kolor czerwony i jest ok, ale chce zeby ten kolor zachowal sie do momentu na przelaczenie na drugi odnosnik i to tez jest ok.
Natomiast jak klikne gdzies poza obszarem odnosnika np na jakis tekst, to kolor zmienia mi sie na czarny. Moze jest jakas mozliwosc "zatrzymania" tego koloru czerwonego?
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 13.10.2025 - 13:02