![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Dzień dobry,
Ponieważ zaobserwowaliśmy, że wzrosła ilość tematów, których poziom zaczął drażnić nawet najspokojniejszych użytkowników i moderatorów: Chcemy niemal automatycznie zamykać, a nawet usuwać wątki, których autor nie zadał sobie, naszym zdaniem, trudu samodzielnego rozwiązania problemu z pomocą podstawowych narzędzi takich jak: - oficjalny podręcznik (manual) - edytor kolorujący składnie i oznaczający błędy - wyszukiwarki (ogólne jak również ta nasza - forumowa) Od takiej decyzji będą bardzo niewielkie szanse odwołania się, a autorzy nagminnie piszący takie posty będą o wiele surowiej niż dotychczas traktowani (będziemy częściej zakładali blokady pisania postów). Wstawienie tej ankiety jest prośbą do Was o wyrażenie opinii o zaostrzaniu moderacji. Forum nie jest prywatnym folwarkiem ekipy moderującej ani moim, więc Wasza opinia jest pewnym wyznacznikiem kierunku w jakim powinny następować zmiany. Nie byłoby sprawy, gdyby nie zmasowana epidemia chorób takich jak brak logicznego myślenia, lenistwo, nieumiejętność czytana ze zrozumieniem. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiem tak, przypadkiem trafiłem na ten temat, sam może nie jestem ideałem ale zgodzę się w 100%, że trzeba jakoś "wynagradzać" leniwych którzy naprawdę nie chcą nawet użyć przeglądarki czy przejrzeć manuala. Zastanawiałem się dziś z znajomym ogólnie na temat "naszej społeczności programistów php", sam widzę jak postrzegam tą społeczność na tym forum jest grupa ludzi których szanuję, potrafią pomóc, pomagają mają wiedzę a reszta ludzi ? Ostatnio się spotkałem z przypadkiem, o którym wspomniano wcześniej udzieliłem pomocy - zostałem zawalony PW z milionem kolejnych pytań a wszystkie błędy były rozwiązywalne przez zwykłe instrukcje warunkowe (irytujące tym bardziej, że jak się dowiedziałem po pomocy, to był projekt komercyjny za który koleś zgarnął kase)
Co do usuwania postów - jestem jak najbardziej za. Dlaczego? Ostatnio miałem naprawdę głupi problem , bardzo prosty ale nie potrafiłem wymyślić rozwiązania (cóż zdarza się) , próbowałem wyszukać rozwiązania w wyszukiwarce, na dana frazę znalazłem pierdylion tematów - dopiero na około 10 stronie znalazłem odpowiedź która mnie satysfakcjonowała całe forum po prostu (szczególnie jeśli chodzi o dział przedszkole) jest zaśmiecony. @Cysiaczek Cytat Co do technicznych aspektów. [DIY] od Do It Yourself - takim tagiem będą(są) opatrywane wątki przy zamknięciu. Dobry pomysł, ale dorzuciłbym licznik do profilu użytkownika ile takich postów ma - na zasadzie podobnej jak "pomógł" tylko, że moderator mógłby to przyznawać. Co do aspektu tracenia użytkowników, jaka grupa zniknie? Tylko i wyłącznie ta która jest leniwa, chce by ktoś za nich rozwiązał problem. W momencie kiedy zostaną zaostrzone zasady moderacji, forum wg mnie przybierze na wartości - dlaczego? proste przestanie być parserem kodu oraz nie będzie tak jak ktoś już wcześniej wspomniał 2-3 razy dziennie poruszany identyczny problem Cytat Dla programistów... Ale i nie zapomnijmy o tych, którzy na studia nie poszli (różne powody), chcą się uczyć wieczorami po pracy (ja tak zaczynałem i dzięki forum.php.pl wiele się nauczyłem) w fabryce. Nikt nie zapomnia o takich ludziach, uwierz mi naprawdę miło mi się patrzy gdy obserwuje posty jakiegoś użytkownika i widzę, że on się rozwija - także z przyjemnością jeśli potrafię mu pomagam. Cytat Pamiętacie swoje pierwsze jazdy samochodem? Ależ oczywiście jakbym mógł zapomnieć przecież próbowałem przestawić drzewo jadąc na wstecznym (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował Hpsi+ 9.06.2011, 19:42:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 09:58 |