![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chce podzielic zdanie na dwie linijki, zalozmy ze jedna litera to 13px, maksymalna dlugosc to 590px, zdanie zlozone z 12 wyrazow lacznie zajmuje szerokosc 940px. Trzy petle: petla1 -> wykona sie tyle razy ile razy zostanie podzielone zdanie 940px / 590px = 2, pętla2 -> wykona sie tyle razy ile jest slow 12 pętla3 -> wykona sie dopoki laczna suma pikseli nie bedzie wieksza od 590, jezeli suma jest wieksza, zatrzymaj petle, wykonaj petle2 jeszcze raz i kontynuuj petle3 od zatrzymanego wyrazu... No to tyle jesli chodzi o opis ;] Wyklepalem cos takiego:
Teoretycznie dziala, ale po wykonaniu wywali mi blad: Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in (...) on line 48 I nie mam pojecia dla czego ;] |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Twoje rozwiazanie tez wywala przekroczony czas... Jakie moje rozwiązanie? Ja ci nie podawałem żadnego rozwiązania. Ja ci podałem gdzie robisz błąd.@lDoran yyyy.....? Pętla się zapętla a ty jako tego rozwiązanie dajesz zwiększenie czasu wykonywania skryptu? Po Twoim rozwiązaniu skrypt się wywali po godzinie zamiast po 30 sekundach. Toć lepiej czekać 30 sekund niż godzinę na stwierdzenie, że pętla się zapetla. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 30.09.2025 - 20:13 |