![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pytanie do Was forumowicze. Pracował ktoś kiedyś z bazą danych H2? Potrzebuje pomocy odnośnie stworzenia funkcji, która łączy z bazą H2. Jeśli było to możliwe to też skonfigurowanie Apache Tomcat do łączenia z bazą H2. W sieci znalazłem tylko takie kody: Klasa baza danych:
Dodanie do $CATALINA_HOME/conf/context.xml
Mógłby to prosto wyjaśnić, jak to funkcjonuje? Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 30 Dołączył: 5.05.2007 Skąd: Mannheim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Sorry za to ze nie podaje zadnego komunikatora, ale nie mam czasu na taki hotline. Po pierwsze zdefiniuj w CATALINA_HOME/conf/context.xml dane bazy
testDB to jest nazwa resource dla JNDI czyli odwolujesz sie
Wazna sprawa do wrzucenie do glownej Library Tomcata dystrybucji H2 (h2*.jar ) i na wszelki wypadek javax.sql.* ( ale to powinno byc w JAVA 1.5 1.6 jako standart). Po restarcie Tomcata zostanie utworzona baza "test" i to wszystko. Wiecej Ci pomoc nie moge, bo to wymagaloby juz zrobienie tego za Ciebie, a tak poza tym wiecej info znajdziesz na forach JAVA. Ale mysle ze jak troche pogooglujesz wszystko okaze sie do zrobienia. Pozdrawiam [edit] Jeszcze jedno : jezeli nie pojdzie ci z Resource name="testDB" sprobuj Resource name="jdbc/testDB" Ten post edytował zbig 8.06.2011, 18:51:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 01:35 |