![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pytanie do Was forumowicze. Pracował ktoś kiedyś z bazą danych H2? Potrzebuje pomocy odnośnie stworzenia funkcji, która łączy z bazą H2. Jeśli było to możliwe to też skonfigurowanie Apache Tomcat do łączenia z bazą H2. W sieci znalazłem tylko takie kody: Klasa baza danych:
Dodanie do $CATALINA_HOME/conf/context.xml
Mógłby to prosto wyjaśnić, jak to funkcjonuje? Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 30 Dołączył: 5.05.2007 Skąd: Mannheim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Wiem o co chodzi Twojemu wykladowcy. Nie wiem talko co on pali (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Quercus to technologia, ktora pozwala mieszac PHP i JAVA na serverach aplikacji JAVY. Umieszczenie aplikacji php na serverze JAVY jest dla osob majacych niewielkie doswiadczenie z technologia J2EE i JNDI wyzwaniem na miare podboju kosmosu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Ale w gruncie rzeczy jest to wraper JAVY, w ktorym mozna uzywac php . Co mam na mysli.
Rozumiesz ? Piszesz w php, ale uzywasz klas i metod JAVA. Nie chce porownywac tego z JavaBridge, ale w gruncie rzeczy jest to podobne. Dlatego konstrukt typu
jest jak najbardziej poprawny. Wywolujesz tu klase javy new PDO, ktora pobiera argument w postacie adresu JNDI do bazy na serverze. Pozdrawiam i wspolczuje gory lektur i pracy, jaka jest przed Toba. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 00:34 |