![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Piszę sobię klasę sprawdzającą formularz (z racji, że z OOP dopiero zaczynam, proszę się nie dziwić, że ten kod jakiś śmieszny może być) w każdym razie - mam wyraźne problem z odbiorem zmiennych $_POST. Najpierw kod czytał mi że $_POST[form[$x]] jest puste, gdy nei było i odwrotnie. Zamieniłem miejscami w instrukcji, ale teraz jest coś innego - nie chce mi zapisać jako value inputa zmienna z $_POST. Będę wdzięczny, jeżeli ktoś zerknie i mnie nakieruje, co trzebaby poprawić, chhyba, że to jest totalnie do d (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
php obsługuje takie rozwiązanie ale nie obsługuje głupotek które piszesz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
$_POST[form[$x]] - to jest źle $_POST[form][$x] - to jest dobrze, to jest tablica wielowymiarowa jak widać po print_r($_POST) dostajesz tablicę wielowymiarową więc do pól dopierasz się tak: $_POST['form'][0], $_POST['form'][1],.... Polecam zapoznanie się z podstawami: http://pl.php.net/manual/pl/language.types.array.php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 00:50 |