![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pytanie do Was forumowicze. Pracował ktoś kiedyś z bazą danych H2? Potrzebuje pomocy odnośnie stworzenia funkcji, która łączy z bazą H2. Jeśli było to możliwe to też skonfigurowanie Apache Tomcat do łączenia z bazą H2. W sieci znalazłem tylko takie kody: Klasa baza danych:
Dodanie do $CATALINA_HOME/conf/context.xml
Mógłby to prosto wyjaśnić, jak to funkcjonuje? Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 30 Dołączył: 5.05.2007 Skąd: Mannheim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Z tego co wiem to nie ma bezposredniej mozliwosci polaczenia sie PHP z H2 (chyba ze cos sie pojawilo) . Poniewaz H2 jest relacyjnym systemem zarządzania bazami danych napisany w Javie, dlatego proponuje uzycie Java Bridge. H2 mozna uzywac w relacji klient/server, albo dolaczyc jako paczke (*.jar) do aplikacji Java. Jezeli chcesz polaczyc Tomcata ( aplikacje J2EE ) z baza, najnormalniej w swiecie tworzysz polaczenie Kod //Kod Java z Tutoriala na stronie http://www.h2database.com import java.sql.*; public class Test { public static void main(String[] a) throws Exception { Class.forName("org.h2.Driver"); Connection conn = DriverManager. getConnection("jdbc:h2:~/test", "sa", ""); // add application code here conn.close(); } } albo uzyc typowego dla JAVA sposobu definiowania danych polaczenia ( web.xml , properties etc. ). Ale tak czy inaczej jest to JAVA nie PHP. Na moj chlopski rozum pozostaje Java Bridge. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 09:54 |