![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy zna ktoś może sposób na wycentrowanie strony gdy body jest dynamicznie i width ciągle się różni ? |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działało powyższe ale wiem dlaczego.
Wszystkie elementy wyplute przez WYSIAYG posiadają style="position:absolute". Z tego co próbowałem napisałem cuś takiego: Kod <script type="text/javascript" language="JavaScript"> <!-- // Ustalenie zmiennych var wb; // width body var wr; // width rozdzielczosci var roznica; // wb - wr var margines; // margines // Sprawdzenie body oraz rozdzielczości if (document.body && document.body.offsetWidth && window.innerWidth) { wb = document.body.offsetWidth; wr = window.innerWidth; } roznica = wr - wb; margines = roznica / 2; //--> </script> Kod <body id="boDy" style="position:absolute;" onLoad="boDy.style.left=margines;"> Mistrzem JS'a to nie jestem, ale działało na przykładzie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) Ale na stronie już niestety nie bo przez to że jest pozycja absolutna nie mogło odczytać ile wynosi szerokość body.. Teraz tak, muszę odczytać z pliku największą szerokość obrazka (ponieważ to ona będzie wyznaczać szerokość treści [body]). Czy ktoś ma jakiś pomysł jak, bądź spotkał się z takim skryptem ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.09.2025 - 01:40 |