![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ostatnio okoliczności zmusiły mnie do korzystania z CodeIgnitera z jego wersją MVC. I nawet sobie radzę, nie o to chodzi. Tylko tak ciekaw jestem ilu z Was używa MVC (w dowolnym frameworku lub bez) a ilu pozostaje przy "staroświeckim" stylu? Edit: ojej, i gdzie moja sonda? Tak się starałem. Możecie w takim razie odpowiedzieć tylko: używam/nie używam w odpowiedzi? Ten post edytował konrados 2.06.2011, 18:50:08 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat No trzeba się zgodzić, że w PHPie nadal nie ma wielu rzeczy, które by się przydały, ale uważam, że w PHPie nie da się programować w pełni obiektowo. Da się, tylko trzeba unikać pewnych możliwych rozwiązań i radzić sobie bez niektórych niezaimplementowanych:( Z całym szacunkiem, ale dawno nie przeczytałem takiej głupoty. PHP jest językiem wieloparadygmatowym, więc siłą rzeczy nie wszystko będzie robione na obiektach. Jeśli zaś uważasz, że brakuje czegoś w modelu obiektowym, to tym bardziej językiem obiektowym nie jest Java. Programowanie obiektowe nie polega na tym, że język udostępnia dużo bajerków. Zapewniam Cię, że PHP posiada wszystko, czego potrzeba, natomiast reszta to mniej lub bardziej wyszukany lukier składniowy i magia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 14:52 |