![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Mam plik .htaccess o następującej treści
Kod IndexIgnore * Options +FollowSymlinks RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_URI} !=/favicon.ico RewriteRule (.*) index.php/$1 [L] NIestety ten plik (ta regułka) nie działa. Wpisując adres, który nie istnieje, zamiast przenieść na index.php to serwer na stronie wywala "No input file specified. " Dzieje się tak gdy mam ustawione php w trybie fastcgi. Rozumiem, że w takim trybie taki htaccess nie pójdzie za dobrze. Co innego gdyby był w trybie mod-php. Znalazłem na necie kilka prób zmodyfikowania tego .htaccess by działał poprawnie, ale niestety u mnie działały. Macie jakieś z tym doświadczenia? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Tylko że akurat w tym przypadku serwer przepuszcza SCRIPT_PATH w całości jako nazwę pliku, a nie podzieloną na REQUEST_URI i SCRIPT_PATH. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) To już zależy od konkretnej konfiguracji, której w tym wypadku nie widzieliśmy. Poza tym nie chce się wykłócać bo tak jak mówiłem z konfiguracją Apache miałem do czynienia dość dawno temu. EDIT: Na przykładnie nginx: Kod fastcgi_param QUERY_STRING $query_string; fastcgi_param REQUEST_METHOD $request_method; fastcgi_param CONTENT_TYPE $content_type; fastcgi_param CONTENT_LENGTH $content_length; fastcgi_param SCRIPT_NAME $fastcgi_script_name; fastcgi_param REQUEST_URI $request_uri; fastcgi_param DOCUMENT_URI $document_uri; fastcgi_param DOCUMENT_ROOT $document_root; fastcgi_param SERVER_PROTOCOL $server_protocol; fastcgi_param GATEWAY_INTERFACE CGI/1.1; fastcgi_param SERVER_SOFTWARE nginx/$nginx_version; fastcgi_param REMOTE_ADDR $remote_addr; fastcgi_param REMOTE_PORT $remote_port; fastcgi_param SERVER_ADDR $server_addr; fastcgi_param SERVER_PORT $server_port; fastcgi_param SERVER_NAME $server_name; fastcgi_param SCRIPT_FILENAME /home/domains/xxx/Public$fastcgi_script_name; fastcgi_param DOCUMENT_ROOT /home/domains/xxx/Public; Może Ci to troszkę rozjaśni temat. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 08:01 |