![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 1 Dołączył: 19.08.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam! Od 5 dni uczę się OOP. Pewnie jak każda osoba która uczy się OOP naukę rozpoczyna przy pisaniu klasy do obsługi mysql.
No więc i tak ja też uczyniłem. Chciałbym byście spojrzeli na moją klasę i postarali się jakoś mi pomóc (co dodać, poprawić etc.) Chcę napisać jeszcze klasę do zapisywania logów z błędów, i tu pojawia się pytanie czy w OOP zapisywanie do pliku jest normalnie za pomocą funkcji fwrite() czy też jest jakaś inna funkcja bardziej nadająca się do tego typu operacji. PS. Pod klasą dałem utworzenie obiektów, bo nie chciało mi się robić już tego w osobnych plikach.
Ten post edytował boosik01 30.05.2011, 18:39:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 8 Dołączył: 28.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja się jeszcze przyłączę do dyskusji, bo niepotrzebnie starasz się zrobić z psa, hipopotama. Akurat w kwestii obsługi baz danych jest tyle gotowych rozwiązań że niepotrzebne jest pisanie nowych, a tym bardziej kiepskich jak ta wyżej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Masz właśnie PDO, ale masz też np. PEAR DB, ADO DB już o wszelakiej maści ORM-ach, bez których w tym momencie nie wyobrażam sobie pracy, nie wspomnę. Jak już koniecznie chcesz mieć własną klasę to tak jak wspominali koledzy wyżej rozszerzaj to PDO, czy jakąkolwiek inną klasę, ale są one już w sobie tak bogate że ciężko mi sobie wyobrazić jakieś specjalne ficzery które można by dodać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 16:30 |