![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Czemu w tym skrypcie login i hasło się nie pobiera, przez co nie da się zalogować? Połączenie jest dobre, dane w bazie są.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja jeszcze wracając co do tego:
1. połącz się z bazą. 2. jeśli istnieją dane z formularza, pobierz id użytkownika którego login i hasło odpowiadają loginowi i hasłu w bazie danych. 3. sprawdź czy ilość osób spełniających te kryteria jest równa 1, jeśli tak zapisz w sesji usera id które pobrałeś z bazy ................................................................................ Czy każdy zarejestrowany użytkownik musi mieć swoje id, czy nie może za id posłużyć login? Przecież jest on indywidualny dla każdego użytkownika. Ja narazie nie napisałem jeszcze rejestracji więc użytkowników dodałem ręcznie w takiej formie: imie, nick, haslo, email I chciałem zrobić to tak: 1. Łączę z bazą 2. Wysyłam zapytanie do MySQL czy użytkownik o takim loginie i haśle jest. 3. Jeżeli jest pobieram jego dane 4. Jeżeli tak session=1 Tylko teraz pojawiają się pytania: Jak mam skonstruować to zapytanie i jeżeli jest taki user to pobrać jego dane? Oglądałem rożne skrypty logowania ale w każdym jest to inaczej zrobione i nie mogę tego w prosty sposób zrozumieć. Jeżeli ktoś mógł by to pokazać na jakimś banalnie prostym przykładzie był bym bardzo wdzięczny. Ten post edytował o2w5n778 30.05.2011, 21:36:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 14:41 |