![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Czemu w tym skrypcie login i hasło się nie pobiera, przez co nie da się zalogować? Połączenie jest dobre, dane w bazie są.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 3 Dołączył: 26.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba na niezbyt dobrym poziomie był ten kurs. Żeby parametry połączenia z bazą danych trzymać w sesji,normalnie nóż w plecy. No to chyba coś kolega nie zrozumiał zamierzenia tego kodu. A w czym mam trzymać(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Jak panel ma być dostępny tylko dla użytkowników którzy są w bazie?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Może w pliku??(IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Albo jeszcze lepiej w cookies?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Wyjaśnię może jak działa ten skrypt (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Zawsze mogę trzymać po stronie serwera ale w tym konkretnym wypadku to nie wchodzi w grę. Jest tylko trzech użytkowników którzy mają pełny dostęp do bazy. A każdy nowy użytkownik moderator czy user dostaje brak uprawnień do bazy z uprawnieniami dla tabel tylko. Ot tak to wygląda. Jak na moje oko jest to skalowalne rozwiązanie. Formularz logowania | (Login i Hasło) | skrypt logowanie.php | $_POST[login] i $_POST[pass] przypisywane do $_SESSION login $_SESSION pass | logowanie do bazy przy użyciu $_SESSION | Połączenie udane $_SESSION[authority] = 1 | Połączenie nieudane kick na formularz logowania | Formularz logowania(session_start, session_unset, session_destroy) Ten post edytował worek 30.05.2011, 17:54:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 13:17 |