![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Czemu w tym skrypcie login i hasło się nie pobiera, przez co nie da się zalogować? Połączenie jest dobre, dane w bazie są.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 3 Dołączył: 26.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kumam kolego o co ci chodzi, ja mam zrobiony panel logowania na podobnej zasadzie. Ja mam zrobione to tak:
Na stronie logowania(login.php) mam formularz, który przesyła potem za pomocą $_POST hasło i nazwę usera do pliku (logowanie.php) Potem w plik logowania zmiennej $_SESSION['user'] i $_SESSION['pass'] przypisuję nazwę usera i hasło otrzymane z $_POST. Jeżeli jedna z tych zmiennych jest pusta daje redirecta na panel logowania. Potem dołączam plik logowania się do bazy MYSQL gdzie $connect = mysql_connect('%',$_SESSION['username'], $_SESSION['pass']); Jeżeli logowanie się powiedzie to git jak nie to dostaje redirecta. w pliku do łączenia z bazą danych zczytuję jeszcze rekordy z bazy i tabeli zawierającej nazwy użytkownika, hasła i poziomy dostępu i przypisuje je do smiennej $data. Następnie w kodzie(logowanie.php) przypisywana jest zmienna sesyjna $_SESSION['authority'] = 1; jeżeli nazwa usera i hasło równe są rekordowi z bazy $data['user'] i $data['pass']. Jeżeli wszystko okej to użytkownik dostaje treść która domyślnie znajduje się dalej za instrukcją warunkową sprawdzającą właśnie zgodność nazwy usera i hasła. Jeżeli hasło jest złe to dostaje outa na login.php. To tyle. Myślę że ci rozjaśniłem trochę. Aha na początku panelu login.php ustawiamy session_start(); session_unset(); session_destroy(); Aha zamiast && wpisz AND. Bo && to alternatywa. Jeżeli jeden warunek jest prawdziwy wtedy zwraca prawdę. Ten post edytował worek 29.05.2011, 22:10:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 21:43 |